5a47c8a0-1cf3-11eb-ae81-b35460983f29.png


Het huidige Capelle aan den IJssel is eeuwen geleden ontstaan als een ‘buitenplaats’ voor mensen die het jachtige leven van de grote stad wilden verruilen voor rust en ruimte. De ligging in dit IJssellandschap met zijn vele watergangen, knotwilgen en rietkragen vormt nu nog steeds het DNA van Capelle. Je woont hier letterlijk in een gezonde, natuurlijke omgeving met de gemakken en voorzieningen van Rotterdam binnen handbereik.

In het groene IJsselpark woont u beschut en intiem aan golfbaan Capelle. Toch bent u via de Kanaalweg en de provinciale Abraham van Rijckevorselweg binnen mum van tijd op weg naar Rotterdam, Krimpen aan den IJssel of de snelweg richting Dordrecht. Het centrum van Capelle ligt op ongeveer 10 minuten van uw voordeur. Zoekt u zorg, een goede school voor uw kinderen of een heerlijk sterrenrestaurant? Ook dat kunt u vinden binnen de eigen gemeentegrenzen op loopafstand van uw eigen huis in IJsselpark.


Bekijk alle hotspots direct op de kaart!

IJsselpark
Golfbaan Capelle
Capelse Manege
Alexandrium
KCC Korfbal (Sportpark Schenkel)
IJsselland Ziekenhuis
Schollebos
Sparta Rugby
Speeltuin Ravottia
Golfbaan Hitland
PCB Groen van Prinstererschool
Gereformeerde Basisschool (GBS) De Triangel
Brasserie Maxim’s
Comenius Lyceum Capelle
Glowgolf
Zwembad De Blinkert
Capelsebrug
Centrum Capelle
IJsselcollege
Winkelcentrum de Koperwiek
Fuiks Eten & Drinken
Hollandse IJssel / Vuykpark
’t Perceel (*)
Katholieke Basisschool Pieter Bas
Winkelcentrum De Terp
Capelle aan den IJssel, De Terp

a8eb4310-1cf3-11eb-bcce-b7840fee3047.png


Het pittoreske dorpje Capelle aan den IJssel in de laatste decennia uitgegroeid tot een volwaardige groeigemeente in de periferie van metropool Rotterdam. Dat geldt niet alleen voor het aantal nieuwe woningen dat is gerealiseerd en de talloze werkgevers die hun bedrijven er hebben gevestigd. Bij een gemeente van deze omvang hoort natuurlijk een geweldig OV-netwerk met hoogfrequente verbindingen naar Rotterdam, een landelijk bekend winkelcentrum (Alexandrium) met alle grote winkels, een bloeiend verenigingsleven, sport in alle soorten en maten en een heerlijk buitengebied waar volop kan worden gefietst en gerecreëerd.

Aan de achterzijde van IJsselpark bevindt zich de verenigingsgolfbaan van de Capelse Golfclub, opgericht in 1977. Een oase van rust tussen de drukte van het stedelijk gebied en het Groene Hart. De golfbaan is een mooie afwisselende 18-holes Parkbaan met de zogenaamde A-Status. Voor golfers biedt de baan boeiende uitdagingen en een plezierige afwisselende indeling. Het baanrecord van 64 slagen was jarenlang in handen van topgolfer Joost Luiten, maar staat sinds 2012 op naam van Darius van Driel (63 slagen).

Capelle aan den IJssel heeft ‘the best of both worlds’- Rotterdam om de hoek en de groene waterrijke polders binnen handbereik. Neem maar eens de fiets en rijdt langs de Hollandse IJssel naar Moordrecht en Gouda. En sluit de dag dan af met een heerlijk dinertje bij een van vele restaurants in het dorp.SCHRIJF U NU IN!cce8ede0-1abf-11eb-bc49-81958a1d8938.png

Ook ruim en comfortabel wonen in het bloeiende Capelle aan den IJssel?
Bekijk alle specificaties en plattegronden van de woningen via de woningzoeker en schrijf u in op uw favoriete bouwnummers!

Ga naar de woningzoeker