Uw browser is verouderd!

ijsselpark.nl is gebouwd volgens de laatste technologieën. Hierdoor kunnen we een optimale gebruikerservaring bieden aan onze bezoekers. We zien dat de browser waar u nu gebruik van maakt niet meer wordt ondersteund, omdat deze niet meer up to date is. Download de nieuwste versie van één van de volgende browsers zodat u gebruik kunt maken van de website zoals dit is bedoeld. In de nabije toekomst zal het niet meer mogelijk zijn om ijsselpark.nl te gebruiken met uw huidige browser.

Download browser
05-06-2019

Contract IJsselpark Capelle aan den IJssel getekend

Contract IJsselpark Capelle aan den IJssel getekend

De gemeente Capelle aan den IJssel en BEMOG Projektontwikkeling hebben 5 juni 2019 op de Provada hun handtekening gezet onder het contract voor de herontwikkeling van ‘s-Gravenweteringpark in Capelle. Op de grond van het nog te slopen voormalige IJsselcollege wordt het nieuwbouwplan IJsselpark gerealiseerd, een heerlijke landelijke woonbuurt met 60 woningen. BEMOG Projektontwikkeling gaat de nieuwe woonbuurt realiseren.

Nieuwbouwplan IJsselpark wordt eind 2022 opgeleverd. De duurzame woonbuurt omvat 60 vrijstaande woningen, twee-onder-een-kappers, rijwoningen en appartementen. In de waterrijke buurt worden de oorspronkelijke sloten zoveel mogelijk teruggebracht. Het regenwater wordt in het gebied centraal opgevangen en gebruikt. De nieuwe energieneutrale woningen worden deels gebouwd van materialen uit het schoolgebouw dat nu nog op deze plek staat. Het ontwerp is ontwikkeld door Rrog Stedenbouw en Landschap en Studio Komma Architecten met een team van deels lokale professionals..

De sloop van het oude schoolgebouw vindt naar verwachting in het najaar van 2019 plaats. De start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor de zomer van 2020. Begin 2021 start de bouw, zodat de nieuwe woonbuurt voor het einde van 2022 klaar is.

Informatiebijeenkomst 19 juni 

Woensdag 19 juni is er voor belangstellenden een bijeenkomst vanaf 19:30 uur in het voormalig IJsselcollege (Kanaalweg 52a). Hier vertellen de gemeente en BEMOG meer over het nieuwbouwplan, het bestemmingsplan en is er gelegenheid om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Projectontwikkelaar BEMOG betrekt omwonenden en toekomstige bewoners op participatiebijeenkomsten actief bij de uitwerking van het bouwplan.  

Ontwerp bestemmingsplan 

Om de realisatie van de nieuwe woningen mogelijk te maken is een ontwerp bestemmingsplan opgesteld. Vanaf 6 juni tot en met 17 juli 2019 ligt dit ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl en op het gemeentehuis. De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast. 

 

TERUG